AMIS voor de interne gebruiker

Bureau verhuur beheert de stamgegevens en alle instellingen, zodat het programma automatisch volgens gewenste patronen functioneert.
De indeling en onderverdeling van de zalen, velden, baden enz. wordt hier vastgelegd, net als de prijzen, tariefgroepen, dal- en piekuurprijzen, welke objecten voor welke toepassingen gereserveerd kunnen worden, enz.

Boekingen kunnen zowel in optie als definitief gemaakt worden. Aan de boekingen kunnen extra’s gekoppeld worden, zoals diensten, attributen en verbruiksartikelen.
Bij het maken van repeterende boekingen kan AMIS uitwijken naar alternatieven, deze worden eerst getoond in de advieslijst. De gebruiker bepaalt of hij hiermee verder wil, of verder wil laten zoeken of zelf een vrij gaatje kiest.

Het schema geeft per object in een tijdbalk de reserveringen, opties en blokkeringen weer, alsmede de gesloten tijden, schoolvakanties en feestdagen. Er kunnen verschillende inkleuringsthema’s gekozen worden: op bezettingsstatus, op klanttype, op evenementtype, op activiteit, voor een prettig overzicht vanuit elke invalshoek.

Vanuit het schema kunnen boekingen gemaakt, gewijzigd en geannuleerd worden. Ook kan de personeelsplanning getoond en bewerkt worden, inclusief personeelsroosters en urenregistratie (optioneel). AMIS genereert bevestigingen en facturen, toont gewenste boekingsoverzichten, toont management informatie, als omzet en bezettingsgraden, en biedt de koppeling met de financiële administratie.